Vegetar
Vårsalat med skjørost fra Røros, asparges, sprøstekte timianpoteter, smilende egg og estragonaioli
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Timian
½ bunt
Egg
2 stk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Asparges
100 g
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Skjørost
1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Tørket estragon
½–1 pakke
Krutonger
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 678 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne litt av syltelaken fra løken inn med salaten for en ekstra frisk smak. Aspargesen kan bakes i ovnen med potetene: Vend de i litt olje, salt og pepper, og bak dem i omtrent 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp vann i en liten kjele til eggene.
Skyll og kutt potetene i terninger. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre. Skyll og dra bladene av timianen, og vend bladene inn med potetene før servering.
Kok eggene i vannet fra steg 1 i 7–8 minutter, da er de smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del eggene i to.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La det hele trekke frem til servering.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Fjern den nederste delen av aspargesen, omtrent 2–4 cm, eller der den brekker naturlig. Del hver asparges i tre deler på skrå. Kok aspargesen i 1–2 minutter. Hell av vannet, og avkjøl dem i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk hjertesalaten, og riv eller kutt den i mindre biter.
Fordel salaten, grønnsakene og potetene på et stort serveringsfat (se tips). Legg på de smilende eggene og den syltede løken, og smuldre skjørosten jevnt over.
Ha aiolien i en skål, og vend inn ønsket mengde av den tørkede estragonen. Server urteaiolien og krutongene til retten. God middag!
Vel bekomme!