Glutenfri
Tacosalat med mais, avokado og syltet rødløk, toppet med sprø tortillachips
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- salt
- olje
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Svinekjøttdeig
300 g
Svarte bønner
½–1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Vann
½ dl
Hjertesalat
1 stk
Avokado
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Tortillachips
½–1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Lettrømme
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 849 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne bønnene for seg hvis du ønsker dem litt sprøstekte. Rødløken kan også stekes med kjøttet i stedet for å sylte den for å spare tid.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, ha i bønnene og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Vend inn three spice krydderet og ½ dl vann, og la det småkoke i 1–2 minutter. Smak til med salt.
Skyll og kutt hjertesalaten i grove biter. Del avokadoen i to og ta ut steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje og kutt det i terninger. Sil laken av maisen.
Fordel salaten og avokadoen utover et fat og fordel tacokjøttet over. Topp med maisen og den syltede rødløken og knus tortillachipsene over. Server tomatsalsaen og lettrømmen til retten.
Vel bekomme!