Pannestekt lyr i kremet saus med fennikel, kokte gulrøtter og poteter
Glutenfri

Pannestekt lyr i kremet saus med fennikel, kokte gulrøtter og poteter

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Fennikel
½–1 stk
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Dill
1 bunt
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 459 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 37 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Ha potetene i en kjele med lettsaltet vann, og kok opp under lokk. La potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter, til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver, og ha dem i kjelen med potetene når det gjenstår 2–3 minutter av potetenes koketid. 
Skyll og kutt fennikelen i strimler. Skyll og tørk fiskestykkene. Skyll og grovhakk dillen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på den ene siden, til den får en gyllen stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Ha fisken over på et fat.
 Ha 1 ss smør i stekepannen, og stek fennikelen i 2–3 minutter, til den er myk. Tilsett 1 dl vann, crème fraîchen og grønnsaksbuljongen, og kok opp. Legg fisken i sausen med stekesiden opp, og la det hele småkoke på lav varme i 2–3 minutter. Strø over dillen ved servering. 
Vel bekomme!
Vel bekomme!