Falafler med perlecouscoussalat, stekt purre med ramsløkaioli, syltet rødløk og hasselnøtter
Laktosefri
Vegetar

Falafler med perlecouscoussalat, stekt purre med ramsløkaioli, syltet rødløk og hasselnøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • olje
  • smør
  • salt
  • pepper
Falafler
1 pakke
Hasselnøtter
1 pakke
(Hasselnøtter)
Tomat
1 stk
Restaurantsalat
50 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Purre
1 stk
Aioli med ramsløk
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Perlecouscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 898 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 106 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke ønsker å sylte rødløken, kan du heller kutte løken i tynne skiver og vende det inn i salaten.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Fordel falaflene i en ildfast form og vend inn litt olje. Stek falaflene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gjennomvarme og gylne. Legg hasselnøttene i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
 Tilbered perlecouscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Del purren i to på langs og skyll den godt innvending. Del så hver halvdel i to på tvers. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek purren med snittflaten ned i 3–4 minutter, til den er gyllen på undersiden. Snu den, og stek videre i 2–3 minutter, eller til purren er mør. Krydre med salt og pepper.
Skyll og del tomaten i båter, og ha dem i en stor bolle sammen med salaten. Vend inn litt olivenolje, salt, pepper og litt av syltelaken fra løken.
 Grovhakk hasselnøttene. Server perlecouscousen med den stekte purren, salaten, den syltede rødløken og falaflene. Topp med ramsløkaiolien og hasselnøttene ved servering.
Vel bekomme!