Krydrede kyllingspyd og kålsalat med selleri og appelsin, servert med bakte poteter og curry- og mangodressing
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Krydrede kyllingspyd og kålsalat med selleri og appelsin, servert med bakte poteter og curry- og mangodressing

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • selleri

Basisvarer

  • olivenolje
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakte poteter

poteter
Poteter
350 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke

Dressing

sitron
Sitron
1 stk
Olivenolje
2 ss
Sukker
1 ts

Kålsalat

rødløk
Rødløk
½ stk
hodekål
Hodekål
150 g
selleristang
Selleristang (Selleri)
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk

Kyllingspyd

krydrede kyllingspyd
Krydrede kyllingspyd
300 g

Tilbehør

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 591 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne kålstrimlene i litt olje før de vendes sammen med dressingen og resten av ingrediensene.

  1. Varm opp skekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Bakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet og litt olje. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Dressing: Rør godt sammen saften fra hele sitronen, 2 ss olivenolje og 1 ts sukker i en skål.
  4. Kålsalat: Skrell rødløken. Kutt hodekålen og rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt stangsellerien i terninger. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål og bland inn dressingen fra punkt 3. 
  5. Kyllingspyd: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
  6. Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten. 
  7. Grilltips: Nyt middagen utendørs hvis det er fint vær. Fyr opp grillen, og grill kyllingspydene i 2–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige.