Laktosefri
Glutenfri
Krydrede kyllingspyd og kålsalat med selleri og appelsin, servert med bakte poteter og curry- og mangodressing
4.34 (61)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
2 ss
Sukker
1 ts
Rødløk
½ stk
Hodekål
150 g
Selleristang
1 stk
Appelsin
1 stk
Krydrede kyllingspyd
300 g
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 591 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 55 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne kålstrimlene i litt olje før de vendes sammen med dressingen og resten av ingrediensene.
Varm opp skekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet og litt olje. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Rør godt sammen saften fra hele sitronen, 2 ss olivenolje og 1 ts sukker i en skål.
Skrell rødløken. Kutt hodekålen og rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt stangsellerien i terninger. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål og bland inn dressingen fra punkt 3.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Server curry- og mangodressingen til retten.
Nyt middagen utendørs hvis det er fint vær. Fyr opp grillen, og grill kyllingspydene i 2–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige.
Vel bekomme!