25-35
Laktosefri
Glutenfri
Krydrede kyllingspyd og kålsalat med selleri og appelsin, servert med bakte poteter og curry- og mangodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- selleri
Basisvarer
- olivenolje
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakte poteter
Poteter
350 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Dressing
Sitron
1 stk
Olivenolje
2 ss
Sukker
1 ts
Kålsalat
Rødløk
½ stk
Hodekål
150 g
Selleristang (Selleri)
1 stk
Appelsin
1 stk
Kyllingspyd
Krydrede kyllingspyd
300 g
Tilbehør
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 591 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne kålstrimlene i litt olje før de vendes sammen med dressingen og resten av ingrediensene.
- Varm opp skekeovnen til 220 grader varmluft.
- Bakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet og litt olje. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Dressing: Rør godt sammen saften fra hele sitronen, 2 ss olivenolje og 1 ts sukker i en skål.
- Kålsalat: Skrell rødløken. Kutt hodekålen og rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt stangsellerien i terninger. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål og bland inn dressingen fra punkt 3.
- Kyllingspyd: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten.
- Grilltips: Nyt middagen utendørs hvis det er fint vær. Fyr opp grillen, og grill kyllingspydene i 2–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige.