Vegetar
Vegetargyros med marinert halloumi, varme multibrød, krydret yoghurt og ajvarsaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Halloumi
200 g
Sitron
1 stk
Urtemiks
½ pakke
Olivenolje
2 ss
Rødløk
1 stk
Squash
1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
Ruccola
50 g
Yoghurt naturell
75–150 g
Persillade
½–1 pakke
Ajvar
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 741 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek løken i et par minutter sammen med squashen, hvis dere foretrekker stekt løk.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tørk halloumiskivene med kjøkkenpapir, og gni dem inn med litt olje. Skyll sitronen godt, og finriv sitronskallet (kun det gule), og ha skallet i en bolle. Vend inn saften fra sitronen, 2 ss olivenolje og urtemiksen. Varm opp en stekepanne til høy varme og stek halloumien i ett minutt på hver side. Vend osten i marinaden.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt squashen i omtrent 2 cm tykke skiver på skrå. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til høy varme, og ha i litt olje. Stek squashskivene i omtrent 2 minutter på hver side, til de får en stekeskorpe. Vend inn løken, og krydre det hele med salt og pepper (se tips).
Varm multibrødene i 3–4 minutter i ovnen.
Skyll og tørk ruccolaen. Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med persilladen. Server ruccolaen, krydderyoghurten og ajvarsausen til retten.
God middag!
Vel bekomme!