Glutenfri
Laksefilet med reddiker og sommerkål, kokte poteter og smørsaus med gressløk
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Reddiker
1 pakke
Sommerkål
½ stk
Vann
2 dl
Smør
½ ss
Laksefilet
270 g
Sitron
1 stk
Smørsaus
½–1 pakke
Gressløk
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 683 kcal
- Fett: 44 g
- Karbohydrater: 37 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten egner seg veldig godt til å grille! Del kålen i båter og del sitronen i to. Pensle fisken, kålbåtene og sitronen med nøytral olje og grill over indirekte varme til alt er gjennomvarmt og har fine grillstriper.
Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og del reddikene i skiver. Kutt kålen i grove strimler. Ha kålen i en kjele med 2 dl vann og damp den under lokk i 4 minutter. Hell av vannet og tilsett ½ ss smør, reddikskivene og litt salt og pepper.
Krydre fisken med salt og pepper og del sitronen i to. Varm opp en stekepanne eller grillpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Stek sitronen med snittflaten ned ved siden av fisken.
Skyll, og finkutt gressløken. Ha smørsausen i en liten kjele og varm opp under omrøring. Ha gressløken i sausen rett før servering.
God middag!
Vel bekomme!