Sitron- og persillebakt lyrfilet med hvitløkstekt blomkål og smørsaus
Glutenfri

Sitron- og persillebakt lyrfilet med hvitløkstekt blomkål og smørsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Olivenolje
1 ss
Blomkål
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Smørsaus
½–1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 539 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 37 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil forenkle tilberedningen så kan potetene og blomkålen bakes i ovn i omtrent 20 minutter ved 210 grader varmluft. Fisken kan også bakes i ovn ved samme temperatur i omtrent 10 minutter.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
Skyll og finhakk persillen. Skyll sitronen, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland sammen persillen, sitronskallet, litt sitronsaft, kryddermiksen og 1 ss olivenolje i en skål. Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.    
 Legg fisken i en ildfast form, og krydre med litt salt. Ha sitronblandingen over fisken, og bak fisken i ovnen i 9–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Del blomkålen i mindre buketter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 3–5 minutter, eller til den er gyllen og litt mør. Vend inn hvitløken mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper.   
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
God middag!
Vel bekomme!