Kan grilles
Laktosefri
Glutenfri
Bakt laksefilet
med småpoteter, eplesalsa og stekt sommerkål med reddikerRetten har ingen vurdering
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- smør
- salt
- pepper
- olje
Sjalottløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss
Sommerkål
½ stk
Reddiker
1 bunt
Smør
1 ss
Laksefilet
270 g
Småpoteter
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 565 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 34 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er det fint vær? Tilbered laksen, kålen og potetene på grillen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland løken og eplet sammen i en serveringsskål med 1 ss olivenolje, og smak til med litt salt og saft fra limen.
Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek laksen midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den så vidt er gjennomstekt, men med en svak mørkerød kjerne.
Skyll og kutt kålen i jevnstore båter gjennom stilkfestet. Skyll og kutt reddikene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kålen og reddikene i 3–4 minutter, og krydre med salt og pepper. Ha i 1 ss smør og bruk spiseskjeen til å øse det smeltede smøret over kålen og reddikene mens de steker.
Vel bekomme!