Bbq- og sitrusglasert svinenakke med maiscoleslaw og søtpotetsalat med koriander

Kan grilles

Laktosefri
Glutenfri

Bbq- og sitrusglasert svinenakke med maiscoleslaw og søtpotetsalat med koriander

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Søtpoteter
2 stk
Rødløk
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Maiskorn
1 pakke
Strimlet kålsalat
120 g
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Appelsin
1 stk
Lime
½ stk
Svinenakke i skiver
300 g
Bbq saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 875 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok sammen ingrediensene til bbq- og sitrussausen i en liten kjele. Grill kjøttet over direkte varme til det er gjennomstekt og pensle med grillsausen mot slutten av grilltiden. Pensle søtpotetskivene med olje og grill dem over direkte varme.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og del søtpotetene i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel søtpotetskivene og rødløkbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper.  Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er møre.   
 Hell laken av maisen. Ha kålsalaten og maisen i en stor skål. Vend inn aiolien og ½ ss eddik og krydre med salt og pepper. 
 Skyll appelsinen og limen godt, og finriv skallet (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med pepper på begge sider. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. 
 Ha bbq sausen og saften fra appelsinen over kjøttet, og smak til med skallet fra appelsinen og limen. La sausen småkoke over lav varme i 2–3 minutter til den tykner litt. Smak til med saft fra limen rett før servering.      
 Skyll og grovhakk korianderen. Ta grønnsakene ut fra ovnen og ha de over på et fat. Dryss over korianderen og skvis over limesaft. Ha 1 ss olivenolje over og server søtpotetsalaten med maiscoleslawen og kjøttet.    
God middag!
Vel bekomme!