Vegetarisk massaman curry med tofu og kikerter, servert med ingefærdampet ris og koriander
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Vegetarisk massaman curry

med tofu og kikerter , servert med ingefærdampet ris og koriander
Ny oppskrift
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • soyasaus
  • sukker
  • olje
  • salt
Ingefær
⅓ bit
Jasminris
135 g
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kikerter
1 pakke
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Tofu
½ pakke
(Soya)
Lime
½ stk
Vann
1½ dl
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Sukker
½ ts
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
865 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
115 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer ingefærsmak på risen kan ingefæren kuttes i tynne strimler eller finrives på rivjern, før den tilsettes risen.

 Skrell og kutt ingefæren i skiver (se tips). Kok risen som anvist på pakken, men ha også i ingefæren.
 Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt bakepoteten i terninger. Skyll kikertene i et dørslag. Kutt tofuen i terninger. 
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, poteten, løken og ønsket mengde av currypasten, i omtrent 4 minutter under omrøring. Rør inn kokoskremen, grønnsaksbuljongen, 1½ dl vann, 1 ss soyasaus og ½ ts sukker, og kok opp. La curryen småkoke på middels lav varme, i omtrent 10 minutter. Tilsett kikertene og tofuen når det gjenstår 3 minutter. Smak eventuelt til med mer av currypasten og litt salt. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. 
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Skyll og kutt resten av limen i båter. Topp retten med limen, korianderen og de hakkede peanøttene.
Vel bekomme!