Mandelbakt lyrfilet med basilikumpesto og linseragu med squash og sitron
Laktosefri
Glutenfri

Mandelbakt lyrfilet med basilikumpesto og linseragu med squash og sitron

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Squash
½ stk
Tomat
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Olivenolje
1½ ss
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Basilikumpesto
1 pakke
(Egg, Melk)
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 532 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 23 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek fisken i en stekepanne på middels høy varme med litt olje i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper, smør på basilikumpestoen og topp med mandelskivene.

Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og kutt squashen i to på langs, og deretter i skiver. Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell av laken på linsene, og skyll dem og spinaten i kaldt vann. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule).  
 Skyll fisken i kaldt vann, og ha den i en ildfast form. Fordel basilikumpestoen over fisken, krydre med litt salt og pepper, og topp med mandelskivene. Stek fisken øverst i ovnen i 7–10 minutter, eller til den flaker seg ved lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og squashen i 2–3 minutter. Tilsett 2 ss smør, linsene og spinaten, og stek videre i 2 minutter. Bland inn grønnsaksbuljongen, ønsket mengde av sitronsallet, saften fra sitronen, 2 ss olivenolje og halve posen med soyasaus. Gi det hele et oppkok, og smak til med salt og pepper. Bland inn tomatteringe før servering.
Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten.
Vel bekomme!