Glutenfri
Vegetar
Stekt halloumi med smørdampet asparges og sommerkål, servert med bløtkokte egg og aioli
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- smør
- olje
- salt
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Egg
2 stk
Sommerkål
½ stk
Asparges
100 g
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Halloumi
200 g
Kjerneblanding
½–1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 856 kcal
- Fett: 64 g
- Karbohydrater: 32 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er det fint vær ute, kan halloumien også grilles! Kutt hallomien i skiver, pensle de med litt olje og grill de på direkte varme i 1 minutt på hver side.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6 minutter. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
Del kålen i to båter gjennom stilkfestet. Brekk av nederste delen av aspargesene og del hver asparges i tre. Ha 2 dl vann, 1 ss smør og 1 ts salt i en stekepanne, og kok opp. Legg i kålen og aspargesene. Dekk kjelen med lokk og kok grønnsakene i 2 minutter. Ta av varmen, hell av vannet, og dekk med lokk fram til servering.
Kutt halloumien i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek halloumien i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i kjerneblandingen det siste minuttet.
Server aiolien til retten.
God middag!