Sprøstekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og salsa verde
Glutenfri

Sprøstekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og salsa verde

4.29 (178)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Brokkoli
½–1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Vann
4½ dl
Kyllingbryst med skinn
300 g
Salsa verde
1 pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 828 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn 1 ss crème fraîche i risottoen rett før servering for en rundere og friskere smak.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolibukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss smør i små biter, litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten i kaldt vann.  
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og risen i et par minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 4½ dl vann, og la risottoen småkoke på middels varme i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn spinaten og halve pakken med Grana Padano-osten når risen er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.  
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter, eller til skinnet er sprøtt. Snu kyllingen, og stek den videre i omtrent 2 minutter. 
 Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den på stekebrettet sammen med brokkolien når det gjenstår omtrent 10 minutter av brokkoliens steketid. Stek brokkolien og kyllingen ferdig sammen. Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av en av filetene, og stek til kjernetemperaturen viser 68 °C. La filetene hvile i 3 minutter før servering.
Server salsa verden til retten, og dryss over litt av Grana Padano-osten.
Vel bekomme!