Bakt blomkål i kryddersmør med bulgur- og belugalinsesalat med tomater, servert med urtedressing

Kan grilles

Vegetar

Bakt blomkål i kryddersmør med bulgur- og belugalinsesalat med tomater, servert med urtedressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • vann
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Blomkål
1 stk
Purre
½ stk
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Soyasaus
4 ss
(Soya)
Belugalinser
125 g
Bulgur
125 g
(Hvete)
Cherrytomater
250 g
Bladpersille
1 bunt
Purre
½ stk
Vann
1 l
Lett urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 780 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Blomkålen kan grilles. Fordel hver blomkålbåt, kryddersmøret, soyasausen, halvparten av purren og valnøttene på aluminiumsark, og pakk dem inn. Grill dem på indirekte varme i 15 –20 minutter, eller til blomkålen er mør.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Fjern bladene på blomkålen, og del den i fire båter. Snitt purren i to på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt purren i tynne skiver. Fordel halvparten av purren i en ildfast form, og legg blomkålbåtene oppå purren. Fordel kryddersmøret og 1 ss soyasaus på hver av blomkålbåtene. Stek grønnsakene i ovnen omtrent 20 minutter. Strø valnøttene i formen de siste 7 minuttene av steketiden.   
 Kok opp omtrent 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll linsene i et dørslag, og kok dem under lokk på middels varme i omtrent 16 minutter. Kok bulguren sammen med linsene siste 8–10 minuttene av koketiden. Sil av vannet. Skyll og del cherrytomatene i to. Skyll og finhakk persillen.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av purren i 2–3 minutter, eller til den er blank. Ha på linsene og bulguren, og stek det hele videre i 1–2 minutter. Skru av varmen, og vend inn den finhakkede persillen. Smak til med litt salt og pepper, og topp med cherrytomatene. 
 Server blomkålbåtene med bulgur- og linsesalaten. Fordel det smeltede smøret fra den ildfaste formen over salaten, og server urtedressingen til retten. 
God middag!