Laktosefri
Teriyakibakt laks i hjertesalat med nektarin, chilimajones og jasminris
4.28 (97)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Jasminris
125 g
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
1 pakke
Nektarin
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 765 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del bladene i biter, og bland dem sammen med nektarin- og tomatbitene.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær laksen i terninger, ha terningene i en smurt ildfast form og krydre med litt salt. Vend inn teriyakisausen, og stek laksen i ovnen i 6–8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt, men med en mørkerosa kjerne.
Skyll og kutt nektarinen, tomaten og agurken i terninger. Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sin skål, eller på et stort serveringsfat.
Fyll salatbladene med risen, laksen og grønnsakene. Server chilimajonesen til retten.
God middag!