Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med ramsløk og frisk reddiksalat

Kan grilles

Laktosefri
Glutenfri

Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med ramsløk og frisk reddiksalat

4.09 (295)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Sukker
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Aioli med ramsløk
½-1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Gulrøtter
2 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
½ ss
Filetstykke av svin
300 g
Reddiker
½-1 pakke
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 741 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet ute på grillen! Grill kjøttet på direkte varme, på alle sider i 3–4 minutter. Etterstek kjøttet på indirekte varme i omtrent 20 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 62 grader.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten, ½ ss sukker, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
 Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper på alle sider. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i 3–4 minutter, til det er godt brunet. Ha kjøttet i den ildfaste formen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 15 minutter av gulrøttenes steketid, og stek videre til gulrøttene er møre og kjøttet ferdigstekt. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.  
 Skyll reddikene og ruccolaen. Kutt reddikene i skiver. Ha reddikskivene, ruccolaen og 1 ss olivenolje i en bolle, og krydre med salt og pepper. Bland godt.  
 Sil vannet av potetene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver, og ha dem i en bolle. Vend inn ramsløkaiolien, og krydre med salt og pepper. Bland godt. 
God middag!  
God middag!