Adana-kebab med potetbåter, råmarinert løk, yoghurtdressing og varme multibrød

Kan grilles

Adana-kebab med potetbåter, råmarinert løk, yoghurtdressing og varme multibrød

4.21 (173)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvitvinseddik
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Rødløk
1 stk
Hvitvinseddik
1 ss
Vann
2 ss
Grillspyd
4–6 stk
Salsicciadeig
300 g
Yoghurt naturell
75–150 g
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 708 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kebabene og multibrødene ute på grillen for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og legg grillspydene i vann.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  
 Skrell og kutt rødløken i så tynne skiver du klarer på en mandolin, eller bruk en skarp kniv. Ha rødløken i en bolle, og vend inn 1 ss eddik, 2 ss vann og litt salt. Vend det hele godt sammen.     
 Varm opp en steke- eller grillpanne til høy varme (se tips). Form salsicciadeigen til lange, flate kebaber rundt grillspydene. Pensle kjøttet med litt olje, og stek eller grill dem i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.   
 Varm brødene på rist i ovnen i 3 minutter før servering.  
 Ha yoghurten i en skål, og smak til med tyrkisk krydder og litt salt.   
 Skyll tomatene og ruccolaen. Kutt tomatene i grove biter, og ha dem i en skål sammen med ruccolaen. Server kebabspydene med potetbåtene og multibrødene, og topp kjøttet med den råmarinerte løken. Server tomatsalaten og dressingen til retten. 
God middag!