Tonkatsu - japansk lakseschnitzel med sommerkål-slaw, teriyakisaus og sesamfrø
Laktosefri

Tonkatsu - japansk lakseschnitzel med sommerkål-slaw, teriyakisaus og sesamfrø

4.3 (272)
Under 30 min
10 Ingredienser
Tonkatsu lages vanligvis med svinekjøtt som paneres og friteres. Her har vi laget en variant med laks.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
Ris
125 g
Ingefær
½ bit
Gulrot
1 stk
Sommerkål
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sukker
½ ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Soyasaus
½ ss
(Soya)
Lakseburgere
260 g
(Fisk)
Panering
½ pakke
Teriyakisaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 841 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 81 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovriv ingefæren og gulroten. Skyll og kutt kålen i tynne strimler. Ha ingefæren, gulroten og kålen i en bolle og tilsett ½ ts sukker, ønsket mengde chiliflak, ½ ss eddik, ½ ss soyasaus og aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.     
Krydre lakseburgerne med salt og pepper på begge sider. Ha paneringen på en tallerken, og vend burgerne i paneringen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek lakse-tonkatsuene i omtrent 3 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og burgerne er gjennomstekte. Kutt gjerne tonkatsuene i strimler før servering.   
 Server lakse-tonkatsuene med risen, sommerkål-slawen, teriyakisausen og dryss over sesamfrøene. God middag!    
God middag!