Kyllinggyros i pitabrød, servert med syltet rødløk og tzatziki
4.16 (243)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- salt
- pepper
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Kyllinggyros
300 g
Rød paprika
½–1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Fullkornspita
4 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1086 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 134 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet for et ekstra saftig resultat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i to på langs, og så i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Vend inn løkskivene, og la rødløken trekke i laken frem til servering.
Fordel kjøttet i en ildfast form, og stek kjøttet midt i ovnen i 8–10 minutter.
Skyll paprikaen, agurken og salaten. Kutt paprikaen og halve agurken i terninger, og kutt salaten i strimler. Sil laken av maiskornene. Ha paprikaen, agurken, salaten og maisen i hver sin serveringsskål.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Grovriv resten av agurken på et rivjern, og klem ut vannet av agurken med hendene. Bland agurken, yoghurten og kryddermiksen sammen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Fyll pitabrødene med den lettsyltede rødløken, kjøttet, grønnsakene og tzatzikien.
God middag!