Glutenfri
Kebabspyd med middelhavspoteter, tomat- og ruccolasalat, oliven og ajvaryoghurt
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- olje
- salt
Poteter
350 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
Yoghurt naturell
½ pakke
Ajvar
½ pakke
Salsicciadeig
300 g
Grillspyd
6 stk
Chiliflak
1 pakke
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Rødløk
½ stk
Kalamataoliven
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 645 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 41 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill kebabspydene ute på grillen over direkte varme i omtrent 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekt. Vend inn ønsket mengde av kryddermiksen før servering.
Ha yoghurten i en liten skål og smak til med ajvaren og litt salt.
Form salsicciadeigen til korte pølser, tre dem på grillspydene og legg dem i en ildfast form. Pensle spydene med litt olje og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er brunet og gjennomstekt.
Skyll tomaten og ruccolaen, og skrell rødløken. Kutt tomaten i båter og rødløken i tynne ringer, og vend det sammen med ruccolaen, kalamataoliven og 1 ss olivenolje i en serveringsbolle.
Server kebabspydene med potetene, salaten og ajvaryoghurten. Krydre kebabspydene med litt av chiliflakene for ekstra hete. God middag!
Vel bekomme!