Kebabspyd med middelhavspoteter, tomat- og ruccolasalat, oliven og ajvaryoghurt
Glutenfri

Kebabspyd med middelhavspoteter, tomat- og ruccolasalat, oliven og ajvaryoghurt

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • olje
  • salt
Poteter
350 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Ajvar
½ pakke
Salsicciadeig
300 g
Grillspyd
6 stk
Chiliflak
1 pakke
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Rødløk
½ stk
Kalamataoliven
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 645 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill kebabspydene ute på grillen over direkte varme i omtrent 5 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i båter. Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekt. Vend inn ønsket mengde av kryddermiksen før servering.
Ha yoghurten i en liten skål og smak til med ajvaren og litt salt.  
Form salsicciadeigen til korte pølser, tre dem på grillspydene og legg dem i en ildfast form. Pensle spydene med litt olje og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er brunet og gjennomstekt. 
Skyll tomaten og ruccolaen, og skrell rødløken. Kutt tomaten i båter og rødløken i tynne ringer, og vend det sammen med ruccolaen, kalamataoliven og 1 ss olivenolje i en serveringsbolle.   
Server kebabspydene med potetene, salaten og ajvaryoghurten. Krydre kebabspydene med litt av chiliflakene for ekstra hete. God middag!
Vel bekomme!