Laktosefri
Vegetar
Eggenudler i kremet massaman currysaus med ingefærstekt tofu, brokkoli og limesyltet gulrot
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- olje
- salt
Brokkoli
½–1 stk
Tofu
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Massaman currypaste
¼–½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Eggenudler
1 pakke
Sukker
½ ts
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 643 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 58 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stilken på brokkolien kan skrelles, høvles tynt og blandes inn med gulrøttene!
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Del tofuen i terninger.
Skrell gulroten og lag lange bånd med en skreller eller mandolin. Ha gulrotbåndene i en skål og vend inn saften fra halve limen og ½ ts sukker.
Bland currypasten med kokoskremen og ½ ts sukker i en skål. Juster mengden currypaste etter hvor sterkt du ønsker det. Tilbered nudlene som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av kokevannet før du siler av nudlene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene og brokkolien i 3–4 minutter til det får litt stekeskorpe. Krydre med salt. Skru ned varmen og vend inn ingefærblandingen.
Vend currykremen inn med de ferdigkokte nudlene. Spe med litt av nuddelvannet til du får en kremet og passe tykk saus.
Kutt resten av limen i båter. Server de kremede nudlene med den stekte tofuen og brokkolien, og topp med den limesyltede gulroten. Server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!
Vel bekomme!