Glutenfri
Chorizo- og bønnestuing med basmatiris, yoghurt og persille
4.04 (76)
Under 20 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Chorizo bbq
200–350 g
Borlottibønner
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Urtemiks
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Sukker
1 ts
Bladpersille
1 bunt
Tomat
1 stk
Yoghurt naturell
75–150 g
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 955 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 100 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en mildere smak på gryten, kan du du la være å tilsette den finhakkede ingefærblandingen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell løken, og skyll og rens paprikaen. Finhakk løken og kutt paprikaen i terninger. Ta av skinnet på chorizopølsen, og del den i skiver. Hell av laken og skyll bønnene.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizoen i 2–3 minutter, til den får litt farge. Tilsett ingefærblandingen, og stek paprikaen og løken i 5–6 minutter, til grønnsakene blir myke. Ha i tomatpurèen og stek videre i 1 minutt. Ha i bønnene, de hakkede tomatene, hønsebuljongen, urtemiksen og 1 ts sukker. Skyll ut tomatboksen med 1 dl vann og hell det i gryten. Kok opp og la det småkoke i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk bladpersillen. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Bland sammen persillen, tomaten, 1 ss olivenolje, salt og pepper i en skål. Topp retten med toppingen, yoghurten og chiliflakene ved servering.
Vel bekomme!