Chorizo- og bønnestuing med basmatiris, yoghurt og persille
Glutenfri

Chorizo- og bønnestuing med basmatiris, yoghurt og persille

4.04 (76)
Under 20 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Chorizo bbq
200–350 g
Borlottibønner
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Urtemiks
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Sukker
1 ts
Bladpersille
1 bunt
Tomat
1 stk
Yoghurt naturell
75–150 g
(Melk, Laktose)
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 955 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 100 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en mildere smak på gryten, kan du du la være å tilsette den finhakkede ingefærblandingen.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell løken, og skyll og rens paprikaen. Finhakk løken og kutt paprikaen i terninger. Ta av skinnet på chorizopølsen, og del den i skiver. Hell av laken og skyll bønnene. 
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizoen i 2–3 minutter, til den får litt farge. Tilsett ingefærblandingen, og stek paprikaen og løken i 5–6 minutter, til grønnsakene blir myke. Ha i tomatpurèen og stek videre i 1 minutt. Ha i bønnene, de hakkede tomatene, hønsebuljongen, urtemiksen og 1 ts sukker. Skyll ut tomatboksen med 1 dl vann og hell det i gryten. Kok opp og la det småkoke i et par minutter. Smak til med salt og pepper.  
Skyll, tørk og grovhakk bladpersillen. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Bland sammen persillen, tomaten, 1 ss olivenolje, salt og pepper i en skål. Topp retten med toppingen, yoghurten og chiliflakene ved servering. 
Vel bekomme!