Lårfilet av kylling med risotto og stekt pastinakk, brokkoli og asparges
4 (69)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- smør
- olivenolje
Banansjalottløk
1 stk
Risottoris
300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Pastinakker
2 g
Brokkoli
1 stk
Asparges
100 g
Kyllinglårfilet
600 g
Grana Padano
1 stk
Gressløk
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Olivenolje
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skvis litt sitron- eller limesaft over risottoen for en friskere smak.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek løken i ca. 2 minutter. Tilsett risottorisen, og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett buljongen og 9 dl vann. La risottoen småkoke i 15-20 minutter. Rør om av og til, slik at det ikke svir seg.
Skrell og kutt pastinakkene i terninger. Kutt brokkolien i buketter. Knekk endene av aspargesene, og kutt resten av aspargesene i grove biter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek pastinakkterningene og brokkolien i 5-7 minutter, eller til pastinakken er gjennomstekt. Ha i aspargesene de siste 3 minuttene av steketiden. Hold grønnsakene varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 4-6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Riv grana padano-osten på et rivjern. Vend inn osten og 2 ss smør i risottoen, og smak til med salt og pepper før servering.
Finhakk gressløken, og server den ved siden av eller vend den inn i risottoen.
Visste du at? Asparges inneholder aspargessyre, som skiller ut svovelholdige forbindelser når den brytes ned. Svovelforbindelsene binder seg til urinen, hvilket gir urinen en stinkende lukt. Dette skjer med alle, men kun halvparten av oss kan lukte det!
Vel bekomme!