Høstmat
Elgburger med rørte tyttebær og bløtstekt løk, steinsoppmajones og potetstaver
4.11 (103)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Gul løk
1 stk
Sukker
½ ss
Smør
½ ss
Aioli
½ pakke
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Elgburger (inneholder svin)
280 g
Strimlet kålsalat
120 g
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 848 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Elgburgerne kan varmes i stekeovnen sammen med potetene.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i tykke staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu på potetene 1–2 ganger underveis i steketiden. Krydre potetene med kryddermiksen rett før servering.
Skrell og kutt løken i tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er gylden. Tilsett ½ ss sukker og ½ ss smør og glaser løken i 1 minutt. Ha løken over i en liten skål.
Bland sammen aiolien, soppulveret og soyasausen i en liten skål. Smak til med pepper.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Varm opp en stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgburgerne i 2–3 minutter på hver side.
Sett sammen burgere av burgerbrødene med kålsalaten, og fordel de rørte tyttebærene og den bløtstekte løken på elgburgerne. Server de grovkutta potetene og steinsoppmajonesen til retten.
Vel bekomme!