Helstekt svinefilet med tyttebærglasert eple, sellerirotpuré, peppersaus og ovnsbakte potetskiver med grønnkål

Nammenam

Glutenfri

Helstekt svinefilet med tyttebærglasert eple, sellerirotpuré, peppersaus og ovnsbakte potetskiver med grønnkål

4.42 (212)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
½ ss
(Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Smør
1 ts
(Melk)
Norsk eple
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Peppersaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 607 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 56 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle oppskriften kan du kutte selleriroten i biter, og steke den i ovnen med potetene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Kok selleriroten i omtrent 10 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og la selleriroten dampe seg tørr i kjelen. Tilsett ½ ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser (se tips). Smak til med salt og pepper.   
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ts smør og litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side, og legg det over på en tallerken. Legg kjøttet på brettet med potetene når det gjenstår 5 minutter av potetenes steketid, og stek kjøttet ferdig med potetene. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.  
 Ta brettet med potetene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek det hele videre i omtrent 5 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.  
Skrell og kutt eplet i jevnstore terninger. Vask stekepannen du brukte til kjøttet. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek eplet i omtrent 1 minutt, til den er gyllen. Vend inn tyttebærene.    
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
God middag!