Svinekam med kremet sopp og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash
Glutenfri

Svinekam med kremet sopp og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash

4.07 (283)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • soyasaus
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Squash
1 stk
Kokte krydderpoteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Mager svinekam i skiver
300 g
Vann
½ dl
Aromasopp
100 g
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 715 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 42 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke soppen med litt løk eller hvitløk for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel squashen og potetene i en ildfast form, og trykk potetene litt flate. Fordel 1 ss smør og 1 ss soyasaus over grønnsakene, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gylne.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Ta vare på stekesjyen.
 Rens soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen (se tips). Tilsett crème fraîchen, buljongen og stekesjyen fra punkt 3. Kok opp, og hold den kremede soppen varm frem til servering. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!