Teriyakiglasert laksefilet med sesambakte gulrøtter, marinert knutekål og limeaioli
Laktosefri

Teriyakiglasert laksefilet med sesambakte gulrøtter, marinert knutekål og limeaioli

4.21 (358)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Fullkornsris
125 g
Gulrøtter
400 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Smør
1 ss
(Melk)
Lime
½ stk
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Teriyakisaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Knutekål
½–1 stk
Lime
½ stk
Olivenolje
½–1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 844 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt gulrøttene i to på tvers, og så i staver på langs. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 10 minutter.  
 Skyll og tørk limen. Finriv limeskallet på et rivjern. Ha aiolien i en skål, og smak til med limeskallet og saften fra limen.
 Ta ut brettet med gulrøttene ut av ovnen, vend inn 1 ss smør, og dryss over sesamfrøene. Legg laksen oppå gulrøttene, og topp med teriyakisausen. Stek det hele i ovnen i 8–10 minutter.
 Skrell og kutt knutekålen i tynne strimler med en skarp kniv eller mandolin. Ha kålstrimlene i en skål, og vend inn saften fra limen, ½–1 ss olivenolje og litt salt.   
 Topp laksen med knutekålen ved servering.
God middag!