Laktosefri
Teriyakiglasert laksefilet med sesambakte gulrøtter, marinert knutekål og limeaioli
4.21 (358)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Fullkornsris
125 g
Gulrøtter
400 g
Sesamfrø
1 pakke
Smør
1 ss
Lime
½ stk
Aioli
½ pakke
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
½–1 pakke
Knutekål
½–1 stk
Lime
½ stk
Olivenolje
½–1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 844 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt gulrøttene i to på tvers, og så i staver på langs. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 10 minutter.
Skyll og tørk limen. Finriv limeskallet på et rivjern. Ha aiolien i en skål, og smak til med limeskallet og saften fra limen.
Ta ut brettet med gulrøttene ut av ovnen, vend inn 1 ss smør, og dryss over sesamfrøene. Legg laksen oppå gulrøttene, og topp med teriyakisausen. Stek det hele i ovnen i 8–10 minutter.
Skrell og kutt knutekålen i tynne strimler med en skarp kniv eller mandolin. Ha kålstrimlene i en skål, og vend inn saften fra limen, ½–1 ss olivenolje og litt salt.
Topp laksen med knutekålen ved servering.
God middag!