Pasta i kremet gresskarsaus med nøttestekte kantareller og persille

Kantarell

Vegetar

Pasta i kremet gresskarsaus med nøttestekte kantareller og persille

4.08 (134)
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Flaskegresskar
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Chiliflak
1 pakke
Sitron
1 stk
Vann
1½ dl
Casarecce
200 g
(Hvete)
Kantareller
100 g
Hasselnøtter
1 pakke
(Hasselnøtter)
Smør
1 ss
(Melk)
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 965 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 136 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett på en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen. 
 Skrell gresskaret og del det i to på langs. Grav ut kjernen nederst. Skrell gulrøttene. Kutt gresskaret og gulrøttene i jevnstore, middels terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne og møre. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. 
Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 5 minutter, til løken er blank. Skru ned til lav varme. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken, i vannet  fra punkt 1.
Ha halvparten av de ferdigstekte grønnsakene over i en serveringsskål. Ha resten av grønnsakene over i kjelen med løken og hvitløken. Varm opp kjelen til middels høy varme, og tilsett grønnsaksbuljongen, steinsopppulveret, crème fraîchen, 1½ dl vann og ønsket mengde av chiliflakene. Kok opp, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med litt saft fra sitronen, pepper og eventuelt litt salt. La den stå på lav varme frem til servering. Rør om innimellom.
Børst av eventuelle jordrester på soppen, og riv de største i mindre biter. Grovhakk hasselnøttene. Varm opp en stekepanne til middels varme. Stek soppen og nøttene i omtrent 3 minutter, i tørr panne. Tilsett 1 ss smør, og stek det videre i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper.  
Skyll, rist og grovhakk persillen. Vend gresskarsausen inn med pastaen og topp med de bakte grønnsakene, kantarellene, bladpersillen og sitronskallet.
God middag!