Glutenfri
Vegetar
Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris, guacamole og koriander
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
13 Ingredienser
"Chili sin carne" betyr chili uten kjøtt, og denne vegetarretten er full av smak. Server en sunn vegetargryte med smak av Mexico til hele familien.
"Chili sin carne" betyr chili uten kjøtt, og denne vegetarretten er full av smak. Server en sunn vegetargryte med smak av Mexico til hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- sukker
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Linse- og bønnesalat
1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1–2 dl
Olje
1 ts
Sukker
1 ts
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Guacamole
½–1 pakke
Lettrømme
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 763 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 96 g
- Protein: 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilpass mengden chili og three spice krydder til din og familiens gane. Krydre gjerne gryten med Tabasco og litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Finhakk chilien. Rens og kutt paprikaen i grove biter.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien, paprikaen og three spice krydderet i et par minutter, til løken er blank (se tips). Tilsett de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og 1–2 dl vann, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn linse- og bønnesalaten mot slutten av koketiden, og smak til med litt sukker, salt, pepper og eventuelt mer av three spice krydderet.
Kutt limen i båter. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Server limebåtene, korianderen, guacamolen og lettrømmen til retten.
God middag!
Vel bekomme!