Stekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og basilikumpesto
Glutenfri

Stekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og basilikumpesto

4.37 (205)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Brokkoli
½–1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Vann
4½ dl
Kyllingbryst
300 g
Basilikumpesto
1 pakke
(Egg, Melk)
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 714 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av en av filetene, og stek til kjernetemperaturen viser 68 °C.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolibukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss smør i små biter, litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter.  
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og risen i et par minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 4½ dl vann, og la risottoen småkoke på middels varme i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn spinaten og halve pakken med Grana Padano-osten når risen er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.  
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side.  
 Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den på stekebrettet sammen med brokkolien når det gjenstår omtrent 8 minutter av brokkoliens steketid. Stek brokkolien og kyllingen ferdig sammen(se tips). La filetene hvile i 3 minutter før servering.       
Server basilikumpestoen til retten, og dryss over litt av Grana Padano-osten. 
God middag!