Glutenfri
Stekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og basilikumpesto
4.37 (205)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Brokkoli
½–1 stk
Smør
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
Vann
4½ dl
Kyllingbryst
300 g
Basilikumpesto
1 pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 714 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av en av filetene, og stek til kjernetemperaturen viser 68 °C.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolibukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss smør i små biter, litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og risen i et par minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 4½ dl vann, og la risottoen småkoke på middels varme i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn spinaten og halve pakken med Grana Padano-osten når risen er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side.
Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den på stekebrettet sammen med brokkolien når det gjenstår omtrent 8 minutter av brokkoliens steketid. Stek brokkolien og kyllingen ferdig sammen(se tips). La filetene hvile i 3 minutter før servering.
Server basilikumpestoen til retten, og dryss over litt av Grana Padano-osten.
God middag!