Kantarell
Vegetar
Soppsuppe toppet med smørstekte kantareller, sprø grønnkål og hasselnøtter
3.82 (61)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Soyasaus
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Aromasopp
200 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
8 dl
Soyasaus
1 ss
Hasselnøtter
1 pakke
Strimlet grønnkål
100 g
Grove bagetter
1 stk
Kantareller
100 g
Smør
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 724 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Børst bort eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og stek soppen i omtrent 3 minutter, til den slipper litt vann. Ha i litt olje, og stek løken og hvitløken sammen med soppen i omtrent 5 minutter. Rør inn steinsoppulveret og grønnsaksbuljongen. Hell over melken, og kok opp under omrøring. La den småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter.
Grovhakk hasselnøttene. Fordel grønnkålen og hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Sett brettet med grønnkålen og nøttene midt i ovnen, og legg bagettene på en rist nederst i ovnen. Stek det hele i omtrent 10 minutter, eller til grønnkålen er sprø, og bagettene er gjennomvarme.
Børst bort eventuelle jordrester fra soppen. Riv de største i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek soppen i omtrent 3 minutter. Tilsett 1 ts smør, og stek videre i et lite minutt. Krydre med litt salt.
Kjør suppen sammen med en stavmikser, til den blir jevn. Smak til med 1 ss soyasaus, pepper og eventuelt litt salt.
Skjær bagetten i skiver. Topp suppen med grønnkålen, hasselnøttene og kantarellene, og server bagetten til.
God middag!