Laktosefri
Vegetar
Søtpotet- og gulrotsuppe med grønnkålchips og nanbrød
4.18 (210)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Borlottibønner
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
5 dl
Grønnkål
100 g
Nanbrød
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Lime
½ stk
Peanøtter
40 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 920 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 119 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pensle gjerne nanbrødene med litt smør, og gni dem med et knust hvitløksfedd før servering for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten og gulrøttene i terninger. Skrell og finhakk løken. Hell vannet av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stor kjele til middels varme og ha i litt olje. Ha i søtpotet- og gulroterningene, løken og pakken med finkuttet hvitløk, ingefær og chili, og stek det i 3–4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett bønnene, kokoskremen, grønnsaksbuljongen og omtrent 5 dl vann. La det hele småkoke under lokk i 15–18 minutter, eller til grønnsakene er myke. Ta kjelen av varmen, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Ha litt mer vann i suppen hvis den blir for tykk. Smak til suppen med litt salt, pepper og saften fra halve limen.
Vend grønnkålen i litt olje, salt og pepper og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 7 minutter. Vend om på den underveis.
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
Skyll, tørk og finhakk persillen. Topp suppen med persillen og peanøttene. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten.
God middag!