Laktosefri
Glutenfri
Kyllingkjøttdeig med hoisinsaus, servert med fullkornsris, pak choy, sopp og sesamfrø
4.13 (286)
Under 30 min
11 Ingredienser
Søt kinesisk hoisinsaus i kombinasjon med syrlig lime, mild pak choy og frisk koriander. Nyt en sunn wok proppfull av asiatiske smaker.
Søt kinesisk hoisinsaus i kombinasjon med syrlig lime, mild pak choy og frisk koriander. Nyt en sunn wok proppfull av asiatiske smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Fullkornsris
125 g
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Pak choy
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
½ dl
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 618 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Wokk grønnsakene i to omganger hvis det blir for mye i pannen på en gang.
Kok risen etter anvisning på pakken.
Skrell løken og rens sjampinjongene. Skyll pak choyen, og skyll og rens paprikaen. Kutt løken i tynne båter, og del soppen i fire. Del pak choyen i seks på langs, og kutt paprikaen i strimler.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 4 minutter, eller til den har fått stekeskorpe. Hakk den opp med en stekespade, og vend inn hoisinsausen, saften fra limen og ½ dl vann. La det hele småkoke på svak varme til sausen er kokt inn.
Varm opp en wok eller stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk grønnsakene og soppen i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter.
Server grønnsakene og kyllingen med risen, og topp det hele med korianderen og sesamfrøene.
God middag!