Rød curry med norsk tofu, wokket pak choy og sprø kikerter
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Rød curry med norsk tofu, wokket pak choy og sprø kikerter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
Kikerter
1 pakke
Karri
1 pakke
Jasminris
125 g
Pak choy
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Tofu med chili & sitrongress
1 pakke
(Soya)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Rød currypaste
¼–½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Sukker
1 ts
Soyasaus
1 ts
(Soya)
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 879 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 91 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten er sterk, så smak dere forsiktig frem litt etter litt.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Ha kikertene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir og bland inn litt olje, salt og karrien. Stek kikertene i ovnen i 10–15 minutter, eller til de er sprø.  
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt pak choyen i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. 
Kutt tofuen i terninger. Varm opp en gryte til middels høy varme. Tilsett ingefærblandingen, og stek tofuterningene i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av currypasten, kokoskremen, sesam- og chilisausen, 1 ts soyasaus og 1 dl vann. Rør godt om til currypasten er utblandet. Kok opp, og la det småkoke frem til servering. Smak til med 1 ts sukker og eventuelt litt salt.
Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok grønnsakene i 1–2 minutter, og krydre med litt salt.
Skyll og kutt limen i båter. Fyll serveringsskåler med litt av risen og curryen, og topp med grønnsakene og de sprø kikertene. Server limebåtene ved siden av.  
Vel bekomme!