Laktosefri
Glutenfri
Indisk kylling- og grønnsaksgryte med koriander, kokos og lime, basmatiris og peanøtter
3.78 (132)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
125 g
Gul løk
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Spinat
50 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Kokoskrem
1 pakke
Garam masala
½–1 pakke
Lime
½ stk
Vann
1–2 dl
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 789 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 64 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne hakket koriander inn i den ferdigkokte risen rett før servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell løken. Skyll paprikaen og spinaten. Kutt løken og paprikaen i terninger. Del kyllingen i jevnstore biter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun kyllingen i 3–4 minutter, til den er godt brunet. Ha kyllingen over på en tallerken.
Ha litt ny olje i kjelen, og varm opp til høy varme. Stek løken og paprikaen i 2–3 minutter. Ha i kyllingen, kokoskremen, 1 dl vann og halve pakken med garam masala-krydderet, og kok det hele på middels varme i 5 minutter. Del limen i båter. Smak til gryten med saft fra limen, eventuelt mer av garam masala-krydderet, salt og pepper. Vend inn spinaten. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen og peanøttene. Server resten av limebåtene til retten.
Vel bekomme!