Rask jordskokksuppe med bacon, grønnkål og eple, servert med brød

Rask jordskokksuppe med bacon, grønnkål og eple, servert med brød

4.29 (181)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
Jordskokksuppe
1 pakke
(Melk, Laktose)
Baconterninger
150 g
Brokkolistilker og grønnkål
100 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Norsk eple
1 stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 764 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du sjampinjong eller annen sopp i kjøleskapet? Kutt den opp, stek den i litt smør, og server den til suppen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter. Ha i brokkolistilkene og grønnkålen, og stek baconet og grønnsakene i 3–4 minutter, til grønnkålen har falt litt sammen.
 Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
 Skyll og kutt eplet i terninger. Kutt sitronen i båter, og server båtene og epleterningene til suppen.
Frys ned resten av brokkolistilkene og grønnkålen, eller bruk det i en middag senere i uken. 
God middag!