Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker, mager kjøttpølse og stekte bagetter
4.26 (369)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- smør
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Vann
1 l
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Mager kjøttpølse
200–300 g
Grove bagetter
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 861 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 112 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Du kan også lage stekte pølser med rotmos, purre og potetbåter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen.
Kutt purren i to på langs, og skyll den godt. Skrell bakepoteten, kålroten, gulroten og selleriroten. Kutt purren i skiver, og potetene, kålroten, gulroten og selleriroten i terninger. Skjær pølsene i biter.
Ha grønnsakene i vannet fra punkt 2, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha i pølsebitene når det gjenstår 5 minutter av suppens koketid. Smak til med salt og pepper.
Stek bagettene som anvist på pakken. Del dem i to på langs, og server dem gjerne med litt smør.
Skyll og grovhakk bladpersillen, og server den til suppen.
Hvis det skulle være noen rester igjen, er suppen fin å fryse.
God middag!