Daddelglasert kylling med ovnsbakte blomkålskiver, raita og basmatiris
Glutenfri

Daddelglasert kylling med ovnsbakte blomkålskiver, raita og basmatiris

4.04 (184)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Basmatiris
125 g
Blomkål
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Daddelchutney
1 glass
Mynte
1 bunt
Raita
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 683 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du hvitløk eller ingefær liggende? Skrell og finhakk det, og bland det inn i kyllingen før du steker den i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Kutt den halve blomkålen i to, og kutt deretter hver del i tynne skiver. Legg blomkålskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen.
 Bland sammen kyllingen, daddelchutneyen og litt salt i en skål. Fordel kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skyll og grovhakk mynten. Server mynten og raitaen til retten.
God middag!