Glutenfri
Daddelglasert kylling med ovnsbakte blomkålskiver, raita og basmatiris
4.04 (184)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Basmatiris
125 g
Blomkål
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Daddelchutney
1 glass
Mynte
1 bunt
Raita
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 683 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du hvitløk eller ingefær liggende? Skrell og finhakk det, og bland det inn i kyllingen før du steker den i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt den halve blomkålen i to, og kutt deretter hver del i tynne skiver. Legg blomkålskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen.
Bland sammen kyllingen, daddelchutneyen og litt salt i en skål. Fordel kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skyll og grovhakk mynten. Server mynten og raitaen til retten.
God middag!