Steinsoppcarbonara med squash og salsicciaboller, toppet med pangrattato

Finckenhagens valg

Steinsoppcarbonara med squash og salsicciaboller, toppet med pangrattato

4.21 (91)
Under 30 min
10 Ingredienser
Retten er inspirert av den italienske klassikeren pasta carbonara, her med krydrede kjøttboller og sprø urtetopping.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • pastavann
  • olje
  • smør
  • salt
  • pepper
Pasta
200 g
(Hvete)
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Bladpersille
½ bunt
Panering
50 g
Squash
1 stk
Salsicciadeig
300 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Steinsoppesto
1 glass
(Melk, Laktose)
Egg
1 stk
(Egg)
Pastavann
½–1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1203 kcal
  • Fett: 65 g
  • Karbohydrater: 101 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet når du siler vannet av den ferdigkokte pastaen, og ha pastaen tilbake i kjelen.  
 Skyll og tørk sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og finhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek paneringen i 2–3 minutter, til den er gyllen og sprø. Tilsett skallet fra sitronen, hvitløken og persillen, og stek videre i 30 sekunder. Ha pangrattatoen over i en serveringsskål. 
 Skyll og kutt squashen i biter på omtrent 1,5 x 1,5 cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek squashen i omtrent 3 minutter. Ha squashen over på en tallerken.      
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. klipp hull på hjørnet av pakken med salsicciadeigen. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomstekte. Krydre squashen med salt og pepper, og bland dem med kjøttbollene.  
 Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Bland osten, crème fraîchen, steinsoppestoen, 1 egg og litt salt og pepper i et desilitermål. Pisk det hele til en jevn masse. 
Ha den ferdigstekte squashen og salsicciabollene over i kjelen med pastaen, og vend inn carbonarasausen. Varm steinsoppcarbonaraen forsiktig opp på middels varme, i et par minutter. Spe på med litt av pastavannet, til retten har ønsket konsistens. 
Topp retten med pangrattatoen.
God middag!