Hoisinstekt tofu og eggnudler i spicy chili- og peanøttsaus, toppet med vårløk og koriander
Laktosefri
Vegetar

Hoisinstekt tofu og eggnudler i spicy chili- og peanøttsaus, toppet med vårløk og koriander

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olje
  • pastavann
  • salt
  • pepper
Hvitløksfedd
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hakkede peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Sukker
2 ts
Olje
3 ss
Pastavann
1 dl
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
1 bunt
Vårløk
½ pakke
Tofu
1 pakke
(Soya)
Hoisinsaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 737 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell hvitløksfeddet, og ha det i et litermål sammen med 2 ss eddik, ½ pose soyasaus, 2 ts sukker, chiliflakene, sesamfrøene og peanøttene. Varm opp 3 ss olje i en en liten kjele på middels høy varme, til det begynner å ryke lett. Hell den varme oljen over i litermålet med resten av ingrediensene, og kjør sammen til en jevn saus med en stavmikser. 
Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt gulroten og agurken i tynne strimler, og ha det i hver sin serveringsskål. Skyll korianderen og vårløken. Grovhakk korianderen og finsnitt vårløken.
 Kutt tofuen i små terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og vend inn hoisinsausen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken, men spar på omtrent 1 dl av kokevannet før du siler av nudlene. 
Bland kokevannet du sparte fra nudlene sammen med peanøttsausen, og fordel sausen i skåler. Legg så i nudlene, den stekte tofuen og de strimlede grønnsakene. Topp med korianderen og vårløken. Vend alt sammen ved servering. 
Vel bekomme!