Kyllingbryst og couscous med karamellisert kålrot og appelsin- og sennepsvinaigrette

Smak av jul

Laktosefri

Kyllingbryst og couscous med karamellisert kålrot og appelsin- og sennepsvinaigrette

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Kyllingbryst med skinn
300 g
Kålrot
300 g
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Grønnkål
50 g
Granateple
½ stk
Smør
2 ss
(Melk)
Sukker
2 ts
Appelsin
½ stk
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Honning
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Olivenolje
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 750 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og kutt kålroten i omtrent 1x1 cm store terninger, og fordel dem i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak kålroten i ovnen i 15 minutter.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingbrystet med salt og pepper, og stek det i 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kyllingbrystet med skinnsiden opp i en ildfast form.
Tilbered couscousen som anvist på pakken.
 Ta kålroten ut fra ovnen, og vend inn 2 ss smør og 2 ts sukker. Stek kålroten videre i ovnen sammen med kyllingen, i 15–20 minutter, til kålroten er gyllen, og kyllingen er gjennomstekt. Vend grønnkålen inn med kålroten de siste 3 minuttene av steketiden.
 Skvis saften fra halve appelsinen i en bolle, og rør inn sennepen, honningen og 2 ss eddik. Visp inn 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av appelsinsaften.
 Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene. Ha den ferdigkokte couscousen i en serveringsbolle, og vend inn granateplekjernene, kålroten, grønnkålen, og sjyen fra kyllingen. 
Del kyllingen i skiver før servering, og server vinaigretten ved siden av. Vel bekomme!
God middag!