Glutenfri
Medisterkaker
med balsamicostekt rosett- og rosenkål, ovnsbakte poteter og sjysausNy oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Medisterkaker
390 g
Rosettkål
1 pakke
Rosenkål
200 g
Rødløk
1 stk
Tranebær
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
½ ss
Sjysaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1090 kcal
- Fett:
- 75 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne medisterkakene i en stekepanne med litt olje i 2–3 minutter på hver side, på middels høy varme. Da får de en fin stekeskorpe.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter. Legg deretter medisterkakene på brettet med potetene, og stek videre i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til medisterkakene er gjennomvarme og potetene har en fin skorpe.
Fjern eventuelle stygge blader på rosettkålen og rosenkålen, og kutt dem i to. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosettkålen, rosenkålen og løken i omtrent 5 minutter, til løken har falt sammen og rosettkålen og rosenkålen er lett gylne.
Tilsett ½ ss smør og tranebærene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett balsamicovinaigretten når det gjenstår 1 minutt av grønnsakenes steketid. Krydre med litt salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!