Laktosefri
Vegetar
Rask rød curry med linser og spinat, basmatiris og multibrød
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Rug·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
Basmatiris
135 g
Grønne linser
380 g
Rød paprika
1 stk
Spinat
100 g
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
3 dl
Rustikke multibrød
2 stk
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 931 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 125 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en brødrister kan de rustikke multibrødene varmes i den.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Sil og skyll linsene. Skyll paprikaen og spinaten. Skrell løken og gulroten. Kutt løken, gulroten og paprikaen i små terninger. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene sammen med buljongen, den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien og ønsket mengde av currypasten. La det frese i omtrent 1 minutt. Tilsett 3 dl vann og kokoskremen. Gi gryten et oppkok og la den småkoke på middels varme frem til servering.
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Vend inn spinaten og de grønne linsene i currygryten, og smak til med litt saft fra limen, salt og pepper. Gi gryten et raskt oppkok. Skyll og grovhakk korianderen. Server currygryten med risen, multibrødene, korianderen og peanøttene. Kutt resten av limen i båter og server dem til retten.
God middag!