Laktosefri
Glutenfri
Daddel- og limeglasert pulled pork med pak choy, gulrøtter og jasminris
4.17 (86)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Jasminris
135 g
Lime
1 stk
Daddelchutney
1 glass
Sous vide svinebog med jalapeno
300 g
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
1 bunt
Gul løk
1 stk
Pak choy
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 678 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 96 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Løken kan også stekes og blandes inn i den kokte risen sammen med de ristede sesamfrøene.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og tørk limen. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern, og del limen i to. Bland sammen daddelchutneyen, det revne limeskallet og saften fra halvparten av limen i en kjele. Ha kjøttet og kraften fra pakken i kjelen, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. La det hele koke på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 30 sekunder, eller til de er gylne. Ha sesamfrøene over på en liten tallerken. Skyll og tørk korianderen.
Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Skyll og kutt pak choyen i grove biter. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i skiver på skrå. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i omtrent 3 minutter. Ha i pak choyen, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med salt, og vend inn litt av korianderen.
Topp retten med de ristede sesamfrøene og korianderen. Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!