Stekt svinekam med tyttebærglasert eple, stekt løk, sennepssjy og potetskiver med grønnkål
Laktosefri
Glutenfri

Stekt svinekam med tyttebærglasert eple, stekt løk, sennepssjy og potetskiver med grønnkål

4.26 (296)
Under 30 min
9 Ingredienser
I denne retten får saftig svinekjøtt selskap av en smaksrik sjysaus med sennep, og epleterninger glasert med tyttebær.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Gul løk
1 stk
Mager svinekam i skiver
300 g
Norsk eple
1 stk
Rørte tyttebær
60 g
Sjysaus
1 pakke
(Melk)
Grov sennep
½–1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 684 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 56 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper. Ha løken over i en serveringskål.  
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på hver side. Ha kjøttet over på stekebrettet med potetene. Bland grønnkålen med potetene, og stek det hele videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.  
 Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek epleterningene i 30 sekunder, og vend inn de rørte tyttebærene.  
 Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt, pepper og sennepen.
Vel bekomme!
God middag!