Indisk butter chicken med basmatiris og kachumbersalat, servert med raita
Glutenfri

Indisk butter chicken med basmatiris og kachumbersalat, servert med raita

4.25 (600)
Under 20 min
12 Ingredienser
Du finner denne populære retten på de aller fleste indiske menyer. Her får du er en rask versjon med krydret salat og frisk yoghurtdressing.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
125 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Garam masala
1 pakke
Sukker
½ ts
Kyllinglårfilet
350 g
Rødløk
½ stk
Butter chicken-paste
1 glass
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Raita
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 792 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket chili eller chilipulver i kachumbersalaten, hvis du liker sterk mat.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og grovhakk rødløken. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, saften fra limen og ½ ts sukker i en skål. La det stå og trekke i 5 minutter, før du har i tomaten, agurken og korianderen. Smak til med garam masala-krydderet og litt salt.
 Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Ha i resten av løken det siste minuttet av steketiden. Krydre med salt og pepper. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 1 minutt. Vend inn crème fraîchen, og la sausen småkoke i 2–3 minutter til. Smak til med salt og sukker. 
Server raitaen til retten.
God middag!