Vegetar
Vegetarboller i steinsoppsaus med stekt løk, tyttebærglasert eple og potetskiver med rosettkål
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Syrlig tyttebærglasert eple og søt pannestekt løk er det perfekte tilbehøret til denne vegetariske husmannsretten.
Syrlig tyttebærglasert eple og søt pannestekt løk er det perfekte tilbehøret til denne vegetariske husmannsretten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rosettkål
1 pakke
Gul løk
1 stk
Favarittboller
280 g
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Crème fraîche
75 g
Vann
½ dl
Grønt eple
½ stk
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 755 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dryss gjerne 1 ts hvetemel over kjøttbollene sammen med buljongen og steinsoppulveret.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll, rens og del rosettkålene i to.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper, og ha løken over i en serveringsskål.
Ha litt olje i stekepannen fra punkt 3, og stek vegetarbollene på middels høy varme i omtrent 3 minutter. Rør inn steinsoppulveret, grønnsaksbuljongen og ½ dl vann, og gi det et oppkok. Rør inn crème fraîchen, og smak til med salt og pepper. La det stå på lav varme frem til servering.
Ta brettet med gulrøttene og potetene ut av ovnen, og vend inn rosettkålen. Stek det hele videre i omtrent 5 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte og kålen er sprø.
Skyll og kutt eplet i terninger. Ha epleterningene i en liten skål, og vend inn tyttebærene.
Vel bekomme!
Vel bekomme!