Hjemmelagde kebaber med bakt gresskarkrem og bulgur, servert med sitron- og persilleyoghurt
3.97 (75)
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Flaskegresskar
½ stk
Rødløk
1 stk
Smør
1 ss
Bulgur
125 g
Sitron
½ stk
Ruccola
50 g
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Melk
3 ss
Salt
⅓ ts
Sitron
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Yoghurt naturell
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 679 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke har melk, kan den erstattes med lik mengde vann. Om gresskarkremen blir for tykk, kan du tilsette litt av yoghurten eller litt vann.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gresskaret i store terninger. Skrell og kutt løken i båter. Fordel gresskaret utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og fordel løken utover den andre siden. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skyll og finhakk persillen. Skrell og finhakk hvitløken. Ha kjøttdeigen i en bolle og bland inn halvparten av persillen, hvitløken, chiliflakene, ⅓ ts salt og 3 ss melk. Form deigen til korte, tykke pølser.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 8 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu dem underveis.
Skyll og finriv skallet (kun det gule) av sitronen på et rivjern. Skyll ruccolaen. Ha den ferdigkokte bulguren i en serveringsskål, og bland inn halvparten av sitronskallet, saften fra halve sitronen, ruccolaen og litt pepper.
Ha de ferdigstekte gresskarbitene og 1 ss smør i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør dem til en glatt krem. Smak til med salt og pepper, og ha det over i en serveringsskål. Bland rødløken med bulguren.
Ha yoghurten i en serveringsskål, og rør inn resten av persillen og sitronskallet. Smak til med litt saft fra resten av sitronen, salt og pepper.
Håper det smaker!
Vel bekomme!