Hjemmelagde kebaber med bakt gresskarkrem og bulgur, servert med sitron- og persilleyoghurt
35-45

Hjemmelagde kebaber med bakt gresskarkrem og bulgur, servert med sitron- og persilleyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Gresskarkrem

flaskegresskar
Flaskegresskar
½ stk
rødløk
Rødløk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
sitron
Sitron
½ stk
ruccola
Ruccola
50 g

Kebab

kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Melk (Melk)
3 ss
Salt
⅓ ts

Sitron- og persilleyoghurt

sitron
Sitron
½ stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 679 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke har melk, kan den erstattes med lik mengde vann. Om gresskarkremen blir for tykk, kan du tilsette litt av yoghurten eller litt vann.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Gresskarkrem: Skrell og kutt gresskaret i store terninger. Skrell og kutt løken i båter. Fordel gresskaret utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og fordel løken utover den andre siden. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
  3. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
  4. Kebab: Skyll og finhakk persillen. Skrell og finhakk hvitløken. Ha kjøttdeigen i en bolle og bland inn halvparten av persillen, hvitløken, chiliflakene, ⅓ ts salt og 3 ss melk. Form deigen til korte, tykke pølser.
  5. Kebab, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 8 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu dem underveis.  
  6. Bulgur, fortsettelse: Skyll og finriv skallet (kun det gule) av sitronen på et rivjern. Skyll ruccolaen. Ha den ferdigkokte bulguren i en serveringsskål, og bland inn halvparten av sitronskallet, saften fra halve sitronen, ruccolaen og litt pepper. 
  7. Gresskarkrem, fortsettelse: Ha de ferdigstekte gresskarbitene og 1 ss smør i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør dem til en glatt krem. Smak til med salt og pepper, og ha det over i en serveringsskål. Bland rødløken med bulguren.
  8. Sitron- og persilleyoghurt: Ha yoghurten i en serveringsskål, og rør inn resten av persillen og sitronskallet. Smak til med litt saft fra resten av sitronen, salt og pepper.
  9. Håper det smaker!