Bakt torsk, lun potetsalat med syltet rødløk servert med bakte gulrøtter og kremet saus

Fiskelykke

Glutenfri

Bakt torsk, lun potetsalat med syltet rødløk servert med bakte gulrøtter og kremet saus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Grønt eple
1 stk
Dill
½ bunt
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Torskefilet med skinn
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Crème fraîche
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 601 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne bake fisken på samme brett som gulrøttene. Legg da torsken oppå gulrøttene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. Du kan servere crème fraîchen kald, ved å kun blande den med krydderet.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i munnstore biter. Kok dem i lettsaltet vann i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll eplet og dillen. Kutt eplet i små terninger og grovhakk dillen, og legg det over i en bolle.
Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver på skrå. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne og møre. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Fordel fisken, med skinnsiden ned, i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Fordel 1 ss smør oppå fisken, og stek den i ovnen, sammen med gulrøttene, de siste 10 minuttene av grønnsakenes steketid. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren, og skinnet lett kan dras av. 
Bland de ferdigkokte potetene i bollen sammen med eplet og dillen, og vend inn den syltede løken og sennepsvinaigretten. Smak til med litt salt og pepper.
 Varm crème fraîchen forsiktig opp i en liten kjele, og smak til med kryddermiksen og litt salt. 
Vel bekomme!
God middag!